preloader
NAROČI SE NA PREGLED Pri nas se lahko na termin naročite 24 ur na dan preko spletnega obrazca

Intraoralno skeniranje

Digitalni odtis (intraoralno skeniranje)

Večina ljudi, ki so šli skozi proceduro odvzema odtisov se ne veselijo preveč naslednjemu. Ta postopek najmanj radi imajo otroci, vendar je do pred kratkim bil neizogiben del ortodontske in protetske diagnostike.

Na srečo, napredek tehnologije nam je omogočil, da je ta postopek počasi začnemo puščati za seboj.

3D tehnologija skeniranja zob omogoča natančen odvzem digitalnega odtisa brez neprijetnega občutka.

Digitalno skeniranje je zadnjih let v stomatologiji zmeraj bolj priljubljeno zato, ker se tehnologija zelo hitro razvija in so 3D skeni pogosto veliko natančnejši od standardnih odtisov.

Tehnologija temelji na skenerju, ki iz različnih kotov snema zobe, in na napredni programski opremi, ki vse te informacije povezuje ter lahko kreira 3D model zob.

Skeniranje zob je izjemno hitro in prijetno, tisto kar pacienti imajo najbolj radi pa je, da takoj po skeniranju zob lahko ta isti sken vidijo na velikem ekranu.

Hitri in bolj natančni delovni procesi

Zelo pomembna prednost 3D modela je tudi ta, da pospešuje komunikacijo z dentalno tehniko. Zahvaljujoč skeniranju zob in možnosti pošiljanja velikih datotek 3D model v le parih minutah pride v dentalno tehniko in je pripravljen za delo.

Na ta način je pospešena komunikacija med stomatologom in tehnikom, rezultat pa je hitrejša izdelava protetskih del.

Boljša komunikacija s pacientom

Poleg hitrosti, 3D skeniranje in programske opreme nam pomagajo pri komunikaciji s pacientom, ko se pogovarjamo o ciljih ortodontske terapije.

Ko je model v digitalni obliki, je zelo enostavno v programski opremi narediti simulacijo, ki pacientu zvesto prikaže rezultat po ortodontski terapiji.

corona-dentis-zobozdravstvena-ambulanta-zobozdravnik-maribor-nasveti-07-900x600