preloader
NAROČI SE NA PREGLED Pri nas se lahko na termin naročite 24 ur na dan preko spletnega obrazca

Novičke

Zobna ščetka

Zobna ščetka

Zobna ščetka

Zobno ščetko zamenjajte vsake tri mesece!

Preveč stare/obrabljene zobne ščetke zob ne očistijo tako skrbno/temeljito kot nova zobna ščetka. Kadar zbolite, se po (infekcijski) bolezni prav tako priporoča menjava zobne ščetke.

Pravilna uporaba zobne ščetke

Med umivanjem zob pazite, da z enim gibom temeljito zajamete čiščenje le dveh do treh zob hkrati. To pomeni, da ni dobro, če z enim gibom zajamete več zob hkrati oz. celotno stran. Tudi tukaj velja star pregovor, ki pravi: Bolj temeljito/osredotočeno čiščenje je bolj zdravo/kakovostno.

Električna zobna ščetka

Če želite za nego zob uporabiti električno zobno ščetko, pazite, da ščetke ne pritiskate preveč močno na zobe. V kolikor nosite zobni aparat, je uporaba električne zobne ščetke idealna nega za čiste zobe.

Uporabite zobno ščetko s srednje mehkimi (ne pretrdimi) vlakni

Zobna ščetka z mehkimi vlakni oziroma ščetinami ne odstranjuje zobnih oblog tako temeljito. V tem primeru obstaja možnost nastanka zobnega kamna in kariesa, kot posledica zobnega kamna pa se lahko pojavi še vnetje.

“Z obravnavo in načinom dela, sem bil zelo zadovoljen, zato se vedno, ko imam kako težavo ali si želim zgolj pregleda, vračam v zobozdravstvene ordinacije Corona Dentis.”

Rene S.
Rene S.

“Kakovostni in skoraj brez bolečin opravljeni posebi. Izpostavim lahko tudi zelo dobro pojasnjen način in postopek dela. Le tako naprej.”

Matjaž L.
Matjaž L.

“Pohvalim lahko celoten kolektiv, kateri odlično opravlja svoje delo in jim želim, da bodo svoje poslanstvo tako zavzeto in strokovno opravljali še naprej.”

Aja J.
Aja J.