Jezik: Zobozdravstvena ordinacija Corona Dentis MariborZobozdravstvena ordinacija Corona Dentis Maribor
corona dentis, zobozdravstvena ambulanta, zobozdravnik, dober zobozdravnik, zobozdravnik maribor, bolečina v zobu, zobobol, nasveti, cenik, zobna ščetka
Tags:

Zobno ščetko zamenjajte vsake tri mesece!

Preveč stare/obrabljene zobne ščetke zob ne očistijo tako skrbno/temeljito kot nova zobna ščetka. Kadar zbolite, se po (infekcijski) bolezni prav tako priporoča menjava zobne ščetke.

Pravilna uporaba zobne ščetke

Med umivanjem zob pazite, da z enim gibom temeljito zajamete čiščenje le dveh do treh zob hkrati. To pomeni, da ni dobro, če z enim gibom zajamete več zob hkrati oz. celotno stran. Tudi tukaj velja star pregovor, ki pravi: Bolj temeljito/osredotočeno čiščenje je bolj zdravo/kakovostno.

Električna zobna ščetka

Če želite za nego zob uporabiti električno zobno ščetko, pazite, da ščetke ne pritiskate preveč močno na zobe. V kolikor nosite zobni aparat, je uporaba električne zobne ščetke idealna nega za čiste zobe.

Uporabite zobno ščetko s srednje mehkimi (ne pretrdimi) vlakni

Zobna ščetka z mehkimi vlakni oziroma ščetinami ne odstranjuje zobnih oblog tako temeljito. V tem primeru obstaja možnost nastanka zobnega kamna in kariesa, kot posledica zobnega kamna pa se lahko pojavi še vnetje.