preloader
NAROČI SE NA PREGLED Pri nas se lahko na termin naročite 24 ur na dan preko spletnega obrazca

Novičke

Pomembni ukrepi in napotki

Pomembni ukrepi in napotki

Pomembni ukrepi in napotki

Kajenje negativno vpliva na zdravje vaših zob in dlesni

Zaradi kajenja se zobje hitreje obarvajo. Prav tako kajenje škoduje dlesnim. Če ste zdravstvene težave z dlesnimi že imeli, pa se zaradi kajenja rane celijo počasneje kot sicer.

Nega zobnega mostička

Pri negi zobnega mostička se priporoča uporaba interdentalne (medzobne) ščetke in/ali nitke. Le z uporabo medzobne ščetke ali nitke lahko temeljito odstranite zobne obloge na tem območju.

Pred obiskom zobozdravnika je priporočljivo kaj pojesti

Kadar imate pregled pri zobozdravniku, se pred tem najejte. Lahko se namreč zgodi, da pride do posega (zdravljenja), kjer nekaj ur za tem ne smete ničesar pojesti. S tem preprečite tudi padec krvnega pritiska.

Zdravje naših zob varuje tudi zeleni čaj

Zdravilni učinki zelenega čaja so znani že leta. Listi zelenega čaja vsebujejo fluorid, ki je pomemben prav za naše zobe, a le ob uživanju zelenega čaja brez sladkorja ali sladil.
Tudi tukaj je pomembno vedeti, da zob ne umijete neposredno po pitju zelenega čaja. Če pijemo zeleni čaj počasi, potem nam pomembna sestavina, ki jo vsebuje izvleček zelenega čaja, zagotavlja optimalno pH vrednost naših ust.

“Z obravnavo in načinom dela, sem bil zelo zadovoljen, zato se vedno, ko imam kako težavo ali si želim zgolj pregleda, vračam v zobozdravstvene ordinacije Corona Dentis.”

Rene S.
Rene S.

“Kakovostni in skoraj brez bolečin opravljeni posebi. Izpostavim lahko tudi zelo dobro pojasnjen način in postopek dela. Le tako naprej.”

Matjaž L.
Matjaž L.

“Pohvalim lahko celoten kolektiv, kateri odlično opravlja svoje delo in jim želim, da bodo svoje poslanstvo tako zavzeto in strokovno opravljali še naprej.”

Aja J.
Aja J.